Η εργασία μας

Προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στις παρακάτω μορφές:

Θεραπευτικά Εργαστήρια

Ο κορμός των θεραπευτικών εργαστηρίων μας είναι η Σωματονοητική Θεραπεία (Σ.Ν.Θ.)® στην οποία η θεματολογία ποικίλει:

  • Προβλήματα όρασης

  • Διαχείριση άγχους και στρες

  • Εξισορρόπηση  βάρους

  • Αθλητική απόδοση σε αθλητές πολεμικών τεχνών

  • Αυτοπεποίθηση

  • Θεραπεία εσωτερικού τραυματισμένου παιδιού

  • Ιδανικές σχέσεις κ.α

Τα θεραπευτικά εργαστήρια διαμορφώνεται σε διήμερα ή μονοήμερα τα οποία συνοδεύονται από μία ατομική συνεδρία για τον κάθε συμμετέχοντα.  Στην διάρκεια του εργαστηρίου και στην ατομική συνεδρία που ακολουθεί, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν θεραπεία από δύο θεραπευτές ταυτόχρονα.

Ατομικές Συνεδρίες

Προσφέρονται με βάση τις υπηρεσίες μας από το Χριστόφορο ή το Φίλιππο.

Ατομικές Συνεδρίες με Δύο Θεραπευτές

Διεξάγεται με την καινοτόμο μεθοδολογία μας των δύο θεραπευτών ταυτόχρονα.

Η εργασία μας, σε όλες τις μορφές, χαρακτηρίζεται από 7 μοναδικότητες:

1

Δύο θεραπευτές

Δύο θεραπευτές

Σύμφωνα με τον θεμέλιο λίθο της φιλοσοφίας της Gestalt, “Το σύνολο είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα των μερών του” έτσι και η καινοτόμος υπηρεσία με δύο θεραπευτές ταυτόχρονα αξιοποιεί στο πολλαπλάσιο το δυναμικό μας. Σημαίνει ότι σε ακούν περισσότερο από τέσσερα αυτιά, σε παρατηρούν περισσότερο από τέσσερα μάτια και σε αφουγκράζονται περισσότερες από δύο οντότητες. Ο θεραπευτικός χρόνος αξιοποιείται το μέγιστο και σε βοηθάει να παραμένεις επικεντρωμένος στη εσωτερική διεργασία. Οπότε αναδύονται πιο εύκολα, πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά ωφέλιμες πληροφορίες για αποκτήσεις της επιγνώσεις οι οποίες σε οδηγούν ενδυναμωμένα σε ουσιαστικές αλλαγές.

2

Θεραπεύει-Εξελίσσει-Αναπτύσσει

Θεραπεύει-Εξελίσσει-Αναπτύσσει

Οι υπηρεσίες μας, σε όλες τους τις μορφές, καθίστανται μοναδικές για ακόμα ένα λόγο, ότι κατά την εφαρμογή τους συντελούνται ταυτόχρονα τρεις διεργασίες.

Αναλυτικά, στις συνεδρίες, στα εργαστήρια και στα σεμινάρια επιδρούν θετικά στο άτομο ή στην ομάδα οι τρεις αυτές διεργασίες: η θεραπεία του συναισθηματικού πόνου, η εξέλιξη ευφυούς προσωπικότητας και η ικανότητα της ανάπτυξης διαπροσωπικών σχέσεων.

3

Ορατά & άμεσα αποτελέσματα

Ορατά & άμεσα αποτελέσματα

Το ορατό αποτέλεσμα μπορούμε να το δούμε στην οθόνη του υπολογιστή μέσω της τεχνολογίας της καρδιακής βιοανάδρασης που διαθέτουμε (Heart Math). Μπορούμε να δούμε και να αξιολογίσουμε τις αλλαγές που γίνονται στο σώμα μας οι οποίες επενεργούν στις σκέψεις μας και στα συναισθήματά μας καθώς επίσης και την ανάπτυξη της ψυχοσωματικής μας ανθεκτικότητας.

Η Σωματονοητική θεραπεία (Σ.Ν.Θ.)®, που αποτελεί τη βάση όλων των υπηρεσιών μας, είναι η ταχύτερη διαδικασία να ταξιδέψει το άτομο στο ασυνείδητό του, υπερβαίνοντας ταυτόχρονα τις αντιστάσεις του που του περιορίζουν την δυνατότητα για αλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι βιώνει άμεσα ενδυναμωμένες εμπειρίες τις οποίες μεταφέρει στην καθημερινότητά του, αξιοποιώντας  παράλληλα τις πληροφορίες αυτές που του δίνουν την ικανότητα να επιφέρει τις αλλαγές που θέλει στη ζωή του.

4

Ουσιαστική επικέντρωση στο σώμα και στις αισθήσεις

Ουσιαστική επικέντρωση στο σώμα και στις αισθήσεις

Μία ουσιαστική αλλαγή χαρακτηρίζεται από παρέμβαση σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα, δεν μετράει μόνο η συμπεριφορά και η σκέψη όπως οι περισσότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις και συμβουλευτικές παρεμβάσεις προτείνουν.

Έχουμε μάθει από μικροί να συγκεντρωνόμαστε στη σκέψη και στη συμπεριφορά, “κάντε αυτό”, “σκέψου εκείνο”, στη νόηση δηλαδή, αλλά έχουμε αφήσει απέξω ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του σώματος και των αισθήσεων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις θεραπευτικές παρεμβάσεις, με όλα αυτά τα σεμινάρια αυτογνωσίας που διεξάγονται γύρω μας, όλα τα άρθρα που γράφονται περί αυτογνωσίας “σκέψου θετικά”, “άλλαξε τις πεποιθήσεις σου”, “βελτίωσε την συμπεριφοράς σου σε 5 βήματα” κ.ο.κ. Όλα γίνονται με τη νόηση επειδή είμαστε βομβαρδισμένοι συνέχεια με πληροφορίες, ο εγκέφαλος και ο νους μας πόσα πια να επεξεργαστεί! Και αυτό που κάνει μοναδικές τις υπηρεσίες μας είναι το αντίθετο, ότι τα πάντα είναι μέσα στο σώμα μας και τα αντιλαμβανόμαστε μέσα από τις αισθήσεις μας.

Περνάμε λοιπόν στο πως νιώθεις!! Εμείς στις υπηρεσίες μας δεν θα αφιερώσουμε τον περισσότερο χρόνο για να σκεφτούμε και να αναλύσουμε αλλά αντίθετα θα σε ενθαρρύνουμε να βιώσεις με ασφάλεια, να νιώσεις, να εκφραστείς και εντέλει να συνειδητοποιήσεις: Τι είναι το σώμα σου, τι σκέφτεται το σώμα σου; τι θέλει στην φιλία; στη σχέση; στην εργασία; Να μη φοβάται να θέλει!!! Ακούμε την ιστορία του και του επιτρέπουμε να βιώσει και να εκφράσει τα καταπιεσμένα συναισθήματά του. Να συνδεθεί με τη σοφία του και την διαισθητική του ικανότητα. Έτσι τα βιώματα μέσα στις συνεδρίες γίνονται επανορθωτικές εμπειρίες, δώρα για την καθημερινότητα σου.

5

Διαρκής Υποστήριξη

Διαρκής Υποστήριξη

Στις εμπειρίες μας από τις συμμετοχές μας σε πληθώρα σεμιναρίων αυτοβελτίωσης και αυτογνωσίας, πάντα αισθανόμασταν, μετά από 2-3 μέρες ότι κάτι μας έλειπε. Νιώθαμε την ανάγκη για περισσότερη υποστήριξη να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τα όσα μάθαμε στην καθημερινότητα μας. Αισθανόμασταν ότι κάποιος μας πέταξε στα βαθιά και μας είπε “κολύμπα”.

Συνειδητοποιήσαμε ότι χρειάζεται, μετά από κάθε εργασία με τον εαυτό, μια σχέση που να διαρκεί ως ένα σημείο αναφοράς που να σε υποστηρίζει και να σε ενδυναμώνει σε στιγμές καθημερινής πρόκλησης. Συμμετείχαμε, παρακολουθούσαμε και εμψυχωνόμασταν κατά κύριο λόγο, αλλά αυτό κρατούσε για κάποιες μέρες και μετά αυτή η αίσθηση χανόταν όπως χανόταν και ο εισηγητής του σεμιναρίου.

Δημιουργώντας τις υπηρεσίες μας, από ένα πιο θεραπευτικό βλέμμα, αποφασίσαμε για το κάθε άτομο που συμμετέχει να έχει επιλογές για το πως θα έχει μια διαρκή υποστήριξη στις αλλαγές που θέλει να κάνει στην ζωή του. Σου δίνουμε λοιπόν την δυνατότητα, μετά από κάθε συνεργασία μαζί σου, να συνεχιστεί αυτή η ανθρώπινη αλλά και θεραπευτική σχέση στηρίζοντας τη βιωματική γνώση που πήρες στην καθημερινότητά σου. Να σε στηρίξει ώστε να μπορείς να την εφαρμόσεις για την εξέλιξη σου ακόμα και απέναντίa στις προκλήσεις ή τις δυσκολίες της ζωής. Το ταξίδι της αυτογνωσίας και της αλλαγής δεν σταματάει σε δύο ή πέντε μέρες, εμείς φροντίζουμε να είμαστε πάντα δίπλα σου, με διάφορους τρόπους, στηρίζοντας την εξέλιξή σου. Να γίνει κτήμα σου αυτή η γνώση και να μπορείς “αυτόματα” πλέον να οργανώνεις την δράση σου ώστε να κατακτάς ότι εσύ στοχεύεις, να δυναμώνεις και να γίνεσαι δημιουργός της πραγματικότητας σου.

6

Βιώσαμε & Αναπτύξαμε την ικανότητά μας για αλλαγή

Βιώσαμε & Αναπτύξαμε την ικανότητά μας για αλλαγή

Τα βιώματά, οι ανατροπές, οι δυσκολίες, οι προκλήσεις μας και το πως βρήκαμε το κουράγιο να κάνουμε το επόμενο βήμα που θέλαμε κάθε φορά στη ζωή μας, είναι η παρακαταθήκη που δημιουργήσαμε. Το τονίζουμε αυτό γιατί και οι δυο μας ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αλλαγή, ποιο είναι το κόστος της μα περισσότερο ποιο είναι το όφελος της, την ελευθερία που έρχεται μετά από την αλλαγή, την ξέρουμε, την έχουμε ζήσει στο “πετσί” μας. Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά λοιπόν, που οι εμπειρίες μας αυτές ωφελούν και το δικό σου ταξίδι προς την αλλαγή.

Έχουμε βιώσει πως είναι να παίρνεις ένα ρίσκο, ξέρουμε πως είναι να βρίσκεσαι σε άγνωστο έδαφος με όλα τα συναισθήματα που το συνοδεύουν. Ξέρουμε πως είναι να φοβάσαι στο άγνωστο. Ξέρουμε πως είναι να βιώνεις τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της ζωής στην προσπάθεια σου να αναπτυχθείς κάνοντας αυτό που θέλει η καρδιά σου. Στην προσπάθειά σου να πάρεις ρίσκα γι αυτό που αγαπάς, λοιπόν, εμείς τα τιμούμε και τα υποστηρίζουμε. Γιατί οι εμπειρίες μας από το ταξίδι μας στο άγνωστο είναι αυτές που μας έφεραν στην άλλη γη (αλλαγή), είναι αυτές που μας επέτρεψαν να στηριχτούμε στη δικιά μας δύναμη και αναδύθηκαν από την αναζήτηση της γνώσης του εαυτού μας. Η αλλαγή είναι μία βιωματική διαδικασία που την έχουμε βιώσει πολλές φορές στη ζωή μας και οι εμπειρίες μας από αυτές σου δίνουν την “άνωση” να ταξιδέψεις στην αλλαγή.

7

Προιόν αυθεντικής, δημιουργικής και εμπνευσμένης συνεργατικής σχέσης

Προιόν αυθεντικής, δημιουργικής και εμπνευσμένης συνεργατικής σχέσης

Η μοναδικότητα αυτή που κάνει ξεχωριστές τις υπηρεσίες του “Βιώνω & Αναπτύσσομαι” είναι ότι δυο άνθρωποι με κοινές ιδέες, αξίες, αγάπη και προσωπική επιλογή γι αυτό που κάνουν, παρήγαγαν αυτό το έργο που με τη σειρά του αναδύει την έμπνευση και την γνώση κατευθείαν μέσα από τον πυρήνα του εαυτού.

Ένα σύνολο υπηρεσιών δομημένο από τις ιδέες, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τη δική τους φαντασία, φτιαγμένο κομμάτι-κομμάτι. Είναι ένα κοινό όραμα δύο ανθρώπων που πήρε σάρκα και οστά και εξελίσσεται.

μίλησε μας